Maskinoperatör.jpg

Original tryckeri befinner sig i en tillväxtfas och behöver förstärka arbetslaget med ytterligare en maskinoperatör till offsetproduktionen! Vi söker dig som är händig, gillar problemlösningar och har en naturlig fallenhet för arbete med mekanik och teknik. Erfarenhet från tryckeribranschen är inte ett krav. Det viktigaste är ditt intresse för rollen och att dina personliga egenskaper går hand i hand med rollen som offsettryckare.

Det är inte nödvändigt att du har erfarenhet från tryckeribranschen sedan tidigare.
Det viktigaste för den här tjänsten är att du:

- Har ett brinnande intresse för mekanik och teknik.
- Gillar att självständigt och i samverkan med andra söka och lösa problem.
- Inte är rädd för att på egen hand testa och lära dig nya saker.
- Är noggrann och gillar att arbete efter rutiner.

Meriterande

- Erfarenhet från tryckeribranschen
- Grafisk bakgrund
- Truckkort
- Innehar en teknisk/mekanisk utbildning

Tjänsten

Dina dagar är till stor del fokuserade på vår offsetproduktion där du arbetar med
Underhåll: I form av smörjning, rengöring, byte av reservdelar, felsökning, problemåtgärder och allt som hör maskinunderhållsarbete till.
Tryck: Tryck av diverse trycksaker sker på daglig basis. Trycksakerna är varierade, bland annat tidningar, böcker, affischer och broschyrer.

Bakom dig finns ett team som i samarbete med dig planerar in jobben och kvalitetssäkrar produkten. Du är aldrig helt och hållet ensam men förväntas att tillsammans med vår andra tryckare ta ett stort ansvar för arbetet vid pressen.

Hos oss finns det gott om utrymme för utveckling och vi ser gärna att du själv föreslår möjliga förbättringar. Vid intresse finns givetvis möjligheter för dig att utvecklas och fördjupa dina kunskaper inom offsettryck.

Utbildning

Du kommer att utbildas av befintlig personal på plats hos oss. Det är därför viktigt att du är lyhörd och har ett genuint intresse för mekanik och teknik. En offsetpress är en stor tryckpress som kräver en hel del engagemang, detta ska dock inte ses som avskräckande för dig som har rätt egenskaper. Har du god kännedom om maskiner av olika slag och en naturlig fallenhet för felsökning tror vi att du klarar den här rollen galant.

Arbetsplatsen

Original Tryckeri finns på två orter, Umeå och Lycksele. Vi är ett arbetslag på 17 personer, varav fyra är stationerade i Lycksele. Vår huvudsakliga trycksaksproduktion sker i Umeå, där vi producerar trycksaker i både stora och små format i låga och höga volymer. I Lycksele produceras bland annat Lycksele Annonsblad och mindre upplagor av diverse digitaltryckta produkter.
Vi är ett litet arbetslag som samarbetar väl med varandra och värnar om en god företagskultur. Det är därför viktigt att du tycker om att arbeta tillsammans med andra, även om rollen i sig är självständig.

Arbetsmiljö

Ljud/bullernivå: De maskiner vi använder, framför allt offsetpressen, avger en ljudnivå som kräver hörselskydd. Vi ser till att du har den skyddsutrustning som behövs. För att trivas i den här rollen kan du därför inte vara allt för känslig för höga/långt pågående ljud. Vi har förutom offsetpressen även andra maskiner, både i form av truckar, pressar och skärmaskiner.

Certifieringar: Vi strävar efter en trygg och säker arbetsplats med tydliga mål. Vi är idag Svanen, ISO 14001 och ISO 9001-certifierade. Det innebär att vi har ett aktivt miljö- och ledningssystemarbete. Detta är viktigt då vi värnar om en god arbetsmiljö och en långvarig och hållbar framtid för tryckeribranschen.

Ansökan

Intervjuer sker löpande och vi håller inget sista datum för inlämning av ansökan.
Tjänsten kommer att tillsättas när vi hittat rätt kandidat.

Omfattning: 100%, vardagar kl 07:00-16:00
Provanställning om 6 månader tillämpas.

För frågor om tjänsten
Sofia Ytell
sofia@originaltryck.se
090 205 79 44

 

0 år