Tryckeri

Original är ett vänligt tryckeri som tar sig tid och resonerar.
Vi är problemlösaren med många idéer och många års erfarenhet. Vår maskinpark växer ständigt, och vi är stolta att kunna erbjuda er den bästa lösningen för ju er trycksak.
Vi älskar utmaningar!

 

Offsettryck

För stora volymer av trycksaker blir det bäst ekonomi när vi trycker offset. Vi har en modern maskinpark med olika tryckplåtsformat samt tryckpress med åtta färger. Här trycker vi i en hastighet om 16000 ark per timme med tryck på båda sidor av arket direkt. Färgkalibreringen sker med modernaste mjukvara och full automatik så att vi kan hålla en jämn kvalitet.
Läs mer om offsettryck

Digitaltryck

När det är snabba puckar och kortare serier använder vi digitaltryck. Här kommer trycksakerna ut sorterade och redo för efterbehandling löpande.
Läs mer om digitaltryck

Storformat

I samband med kampanjer eller utställningar behövs oftast större tryckta material. För ändamålet har vi en storformatsavdelning där vi kan göra allt från affischer till bildekor och fasadvepor.

Inom området storformat har vi flertalet maskiner med olika bläcktyper UV-bläck, solventbläck och pigmentbläck, framförallt är det maskiner från Canon, Epson och HP. Här kan vi producera print som tål väder och vind men även arkivbeständiga printar för t.ex. utställningar.

Efterbehandling

Vi har en bred maskinpark för olika typer av efterbehandling. När trycket är gjort börjar arbetet. Papper ska skäras, bigas, falsas, klamras osv. Vi kan även prägla och laminera.

print på skivmaterial

Planprint

I vår planprinter skriver vi ut på de flesta typ av skivmaterial i format upp till 2x3 meter. Testa printa på plexiglas, plywood osv. Därefter kan vi fräsa ut valfri form.