Digitaltryck i Umeå

Ny digital tryckpress

Under sensommaren 2014 installerade vi en ny digital tryckpress i våra nya lokaler på Västerslätt. Precis som med valet av offsetpress har vi skaffat en maskin med hög driftsäkerhet.

Överformat 364 x 660 mm

Det vanligaste formatet i digitaltryck är SR-A3 (320 x 450mm). I vår nya digitala tryckpress kan vi trycka pappersformat upp till 364 x 660mm. Fördelen med det är att man kan göra t.ex. broschyrer i format 6-sidor A4 eller liggande A4-broschyrer. Vi kan också digitalt trycka offertmappar som också kräver större ark. Detta är produkter som man tidigare inte kunnat trycka digitalt pga. formatbegränsningar. Att man vill trycka digitalt ibland beror helt enkelt på att det blir mer ekonomiskt för kunden vid lägre volymer. Tillsammans med vår offsetpress kan vi alltså möta alla behov.

Jämn kvalitet

Vår digitala tryckpress mäter varje enskilt ark efter ojämnheter i kvalitet och justerar direkt automatiskt. Det här är en unik egenskap och oerhört viktig om man vill att alla exemplar av en trycksak ska vara så lika varandra som möjligt.

Snabb produktion

Digitalt tryck kommer färdigsorterat ur maskinen och är redo för efterbehandling omgående. Det är här expressbeställningar går att lösa. Vi arbetar ständigt för att hålla så kort produktionskö som möjligt för att hela tiden vara tillgängliga att sätta igång med ditt uppdrag inom en arbetsdag. I annat fall är normal produktionstid 2-5 arbetsdagar beroende på orderstock och vilken typ av efterbehandling som krävs för just din produkt.

Förutom vår stora digitala tryckpress har vi flera backup-maskiner, såväl för färg som svartvita volymtryck. Det gör vår totala kapacitet riktigt stor.

Variabeldata

Med digitaltryck kan man anpassa utseendet på en trycksak per exemplar. Det enklaste exemplet är adressering men man kan också använda det för att byta ut bilder och innehåll i en trycksak baserat på givna kriterier som man ställer i exempelvis Excel. I en effektiv kampanj kan man personifiera varje utskick och anpassa erbjudandet till mottagaren.

Klicka här för att ladda ner vår guide för hur du bäst skapar din adressfil.
Exempelfil som du kan använda som bas kan du ladda ner här.

Digitalt trycker vi bl.a. broschyrer, visitkort, avhandlingar, mäklarbroschyrer, flyers och annat informationsmaterial.

Original - ditt tryckeri i Umeå