Vår nya ramverkstad har flyttat in!

Strax innan semestern flyttade vår helt nya ramverkstad in på vår del av bolaget som kallas Proformat. På Proformat trycker och förädlar vi konst och fotografi sedan 2005. Vi är stolta att vi nu, utöver annan förädling, också kan erbjuda premiumramar helt anpassade efter kundens behov.

Förutom klassiska trycksaker som böcker, visitkort och tidningar, producerar vi under namnet Proformat tryck av fotografier och konst. Trycket görs på papper och canvas av högsta kvalitet för bästa färgåtergivning. Vi har tidigare haft möjligheten att montera dessa på olika skivmaterial, men kan nu alltså också rama in dessa.

Ramverkstaden, tidigare tillhörande Galleri OsS, flyttade över till oss tillsammans med rammakare Erik.

Samtliga ramar bygger vi själva. List, glas och eventuell passepartout måttbeskärs efter  kundens verk, oavsett om verket redan finns eller produceras hos oss. Våra ramlister kommer i färgerna svart, vit och ekfanér. Samtliga färger går att få i smal, medium, bred och extra bred. Begräsningar på ramens djup förekommer  vid större format för att ramen ska ge verket tillräckligt med stöd.

Förutom ramlist väljer kunden eventuell passepartout i vit eller benvit. En passepartout är en ram av papper som placeras mellan bild och glas. Detta är ett mycket effektivt och enkelt sätt att ge en bild en exklusiv och välarbetad inramning. Passepartoun, med sina snedskurna kanter, skapar dessutom ett extra fokus på bilden. Vi rekommenderar passepartout till alla typer av tryck, både ur estetisk synpunkt samt för en lång hållbarhet. 

I samband med flytt av ramverkstad introducerade vi också nya papperssorter i vårt sortiment. Läs gärna mer om dessa här.